• Sjømannskap gir praktiske utfordringer for store og små
     
      
  • Kajakkpadling, -nærmere naturen kommer du ikke..
     
      
Bilder
img_4059 auno_andalsnes img_4145 img_2659 hurtigrute_floro_1 img_2411 p1000498 september-2006-011 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

The tall ship races 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auno i the Tall Ships Races

 

Auno har deltatt tre ganger i The Tall Ships Races.

Første gang i 2001 fra Ålesund til til Esbjerg, via Bergen. Andre gangen var i 2008 fra Måløy til Bergen og derfra til Den Helder i Nederland. Foreløpig siste deltagelse var fra Greenock i Skottland til Lerwick på Shetland og til Stavanger  i 2011. Mer en tyve ungdommer har fått oppleve dette eventyret om bord i Auno. Nesten like mange voksne har deltatt.

Neste deltagelse blir i 2015. Da fra Ålesund via Kristiansand til Ålborg i Danmark. Cruise in Company går langs kysten til Kristiansand, derfra er det race 2 i årets The Tall Ships Races.

Før vi starter i Ålesund skal vi en tur til Shetland.

På Tall Ships Races etapper tar vi sikte på å være minimum fire og maksimum 10 personer. Minst halvparten skal være ungdommer mellom 16 og 25 år i henhold til TSR-reglementet.

Det vil være anledning å delta på enkeltetapper, men også på hele turen. Opplegget om bord er basert på at alle gjør en innsats, går vakter og tar sin del av matlaging, rydding, vasking og seilarbeid. Før vi starter vil det blir gjennomført opplæring, der vi trener på seilsetting og andre rutiner. Det vil bli gjennomført grundig trening og instruksjon i bruk av rednings- og sikkerhetsutstyr før avgang og gjennom øvelser underveis.

Deltageravgiftene er satt så lave som mulig. Ungdom kan søke NSTA om stipend for race-etappene. (http://www.nsta.no/?page_id=14) På denne linken finner en også andre mulige søkesteder for stipend.

 Se også Seilingsprogram 2015

Aktiviteter i sommer
TSR 2011